Polkadot

Polkadot (DOT), blockchain ağlarını birbirine bağlayan ve ağlar arasında veri transferine olanak sağlayan yeni nesil bir dijital paradır.

polkadot-bigdropshadow
PolkadotDOT

TRY

24s. Değişim
24s Hacim
Maksimum Arz

-

Toplam Arz

1,103,303,471

Dolaşımdaki Arz

987,579,315

İhraç Tarihi

2020-05-20

İhraç Fiyatı

2.82$

White Paper

EN

İnternet Sitesi

polkadot.network

Polkadot Nedir?

İsviçreli Web3 Vakfı tarafından üretilen ve son dönemlerde gündemde olan Polkadot, birden çok blokchaini tek bir ağa bağlayan yeni nesil bir dijital para biçimidir. Polkadot protokolünün birbirine bağladığı blockchain ağları sayesinde zincirler arasında veri transferi de yapılabilmektedir.Polkadot, temel anlamda ölçeklenebilirlik ve yönetişim sorunlarına çözüm sunmak amacıyla ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda Polkadot ağında işlem yapabilmek için kullanılan DOT isimli bir token olduğu bilinmektedir.

Polkadot Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Kurucu ortakları Robert Habermeier, Dr. Gavin Wood ve Peter Czaban’ın, önderliğinde İsviçre merkezli bir vakıf olan Web3 tarafından yaratılan Polkadot, uzun zamandır proje sürecinin devam etmesi sonucunda resmi olarak Ağustos 2020 tarihinde ortaya çıkmıştır.

Polkadot Nasıl Çalışır?

Polkadot, madencilik ile üretilebilen tarzda bir kripto para değildir. Polkadot'un çok zincirli ağ yapısı parachain (paralel zincir) olarak tanımlanır. Bu paralel zincir yüksek kapasiteli bir ağ sunmaktadır.

Polkadot ağı dört bileşenden meydana gelmektedir:

The Relay Chain (Düzenleyici Zincir): Polkadot ağının ana blockchain'idir ve diğer blockchain'ler bu zincire bağlanır. Bu ana blockchain ağdaki güvenliği de sağlamaktadır.

The Parachain (Paralel Zincir): Paralel zincir ya da parazincir olarak da tanımlanan bu katman, Polkadot ağına çoklu işlem gerçekleştirebilme yeteneği kazandırmaktadır.

Parathread (Paraişlem): Paraişlemler; paralel işlem parçalarının kısaltması olarak tanımlanmaktadır. Bu paraişlemler paralel zincirlere benzer şekilde çalışmaktadır.

The Bridge Chain (Köprü Zincir): The Bridge Chain ya da Köprü Zincir; Bitcoin ya da Ethereum gibi farklı kripto paraların blockchain'leri ile Polkadot ağı arasındaki bağlantıyı sağlamaktadır ve bir nevi köprü görevi görmektedir.

Polkadot ağı bu dört farklı katman sayesinde sistemin sürdürülebilirliğini ve güvenliğini sağlamaktadır.

Polkadot'un Avantajları Nelerdir?

Polkadot, heterojen bir yapıya sahiptir ve çok sayıda paralel zincirden meydana gelmektedir. Polkadot bu sayede daha çok işlemin gerçekleşmesine olanak verir ve işlemler arasında şeffaflık sağlar.

Polkadot yeni nesil teknik özellikleri sayesinde hızlı, ölçeklenebilir ve güvenli bir ağa sahiptir. Bu ağ da farklı blockchain'leri bağımsız ve birbirinden habersiz şekilde kendi zincirinde buluşturabilmek için tasarlanmıştır ayrıca Polkadot kendi içerisindeki protokoller sayesinde ağa bağlı diğer zincirlerin güvende kalmasına da destek olur.

Polkadot kullanıcılarına ortak bir işlem havuzu ve izole bir blockchain hizmeti sunmaktadır.

Polkadot Nasıl Alıp Satılır?

2020 yılında piyasaya sürülen ve kripto para piyasalarında dolaşımda olan Polkadot’un küresel çaptaki güncel işlem hacmi yaklaşık 3,5 milyar dolardır. Her geçen gün biraz daha değerlenen bu yeni nesil dijital parayı alıp satabilmek için öncelikle kripto para borsalarından birinde kaydınızın olması gerekmektedir.

Türk Lirası, Bitcoin ve Tether ile Polkadot (DOT) alıp satmak için TOMYA’yı kullanabilirsiniz. Yenilikçi ve dürüst bir hizmet anlayışı sunan TOMYA, size bu konuda yardımcı olacaktır. TOMYA sayesinde dijital para borsası içinde güvenli bir şekilde yer alabilir, paranın geleceğine yatırım yapabilirsiniz. TOMYA fırsatları ile Polkadot satın almak için tıklayın.

Polkadot Satın Al

Sıkça Sorulan Sorular

TOMYA ekibinin dijital para borsalarına dair raporlarını inceleyerek daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz ayrıca aklınıza takılan her türlü soru için müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.